استقبال از اتصال خطوط راه آهن مسیر ایران و ترکیه استاندار اربیل

استقبال از اتصال خطوط راه آهن مسیر ایران و ترکیه استاندار اربیل

معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با حضور در نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی ایران از فرصت دیدار با مدیران صنایع و محصولات تولیدی و مذاکرات رسمی دیپلماتیک با ۳ هیات خارجی متشکل از نمایندگان دولت پارلمان انجمن‌های دوستی و بازرگانان برای جلب سرمایه‌گذاری خارجی و برندسازی بهره گرفت.


به گزارش ایسنا، عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور همراه مدیران و کارشناسان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، ضمن سخنرانی در اجلاس همکاریهای بین المللی اقتصادی ایران و کشورهای آفریقایی از این فرصت گفت و گو برای معرفی ظرفیتهای سرمایه گذاری روستایی و مناطق مرزی کشور استفاده کرد.


حسین زاده در این اجلاس به سهم ۲۹ درصدی تولید روستا در جی دی پی (GDP) کشور و ظرفیت ثروت زایی روستاها در تولید و اقتصاد ملی اشاره و اظهار کرد که حوزه های صنایع دستی فرش و محصولات روستایی مواد غذایی و خشکبار، انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی سه عرصه پیشنهادی و مهم ما برای سرمایه گذاری و مشارکت سرمایه گذاران هستند.


استقبال از اتصال خطوط راه آهن مسیر ایران و ترکیه/ استاندار اربیل عراق خواستار تحقق همکاری‌ها با ایران


معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور همچنین در کنار معاونان وزارت صمت از سالن های نمایشگاهی ایران اکسپو ۲۰۲۵ و برخی غرفه های تولیدی در حوزه های توانمندیهای صنعت غذایی و کشاورزی لوازم خانگی و محصولات وابسته و ظرفیتهای صادراتی بازدید و درباره فرصتهای همکاری و سرمایه گذاری در صنایع مختلف گفت و گو کرد.


** گفت‌وگوهای اقتصادی و مرزی معاون رییس جمهور با استاندار اربیل عراق


معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور همچنین در نشستی جداگانه و رسمی با استاندار اربیل کردستان عراق و هیات تجار همراه حول محور توسعه زیر ساختهای سرمایه گذاری و همکاریهای مشترک مرزی و استانی دیدار و گفت و گو کرد.


عبدالکریم حسین زاده در این دیدار با بیان اینکه قطعا اقتصاد و همکاری بازرگانی و صنعتی مشترک با استان اربیل اقلیم کردستان عراق، موجبات تامین امنیت مرزی و بین المللی مشترک در سطح عالی را هم برای دو سرزمین فراهم می کند گفت: در نظام برنامه ریزی امروز منطقه ای و بین المللی نمی توان توسعه استانهای هم مرز در دو کشور را که از فرهنگ، اقتصاد، اقلیم، جغرافیا و وابستگیهای مشابه دیگر برخوردار هستند جداگانه و مستقل از مرز همسایه پیش برد.  لذا برای توسعه روستا و مناطق مرزی بایستی بین ایران و اقلیم کردستان (اربیل) به یک مانیفست مشترک و برنامه ریزی واحد برسیم تا با ابعاد روشن سرمایه گذاری مشارکت و امور زیر ساختی صورت بگیرد.


در این نشست که نمایندگان وزارت کشور و مرزبانی کشور نیز حضور داشتند امید خوشنام استاندار اربیل اقلیم کردستان نیز ضمن ابراز قدردانی از همکاری کشور ایران و ملاقات با معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور اظهار کرد: درباره راه اندازی مرز کیله شین به جمع بندی و تبادل همکاری خوبی رسیده ایم و موضوع این مرز از مسائل مهمی است که در سطوح بالا تصمیمات گرفته شده و مقرر است در جلسه ای با استانداری آذربایجان غربی برنامه ریزی لازم اجرا شود.


استقبال از اتصال خطوط راه آهن مسیر ایران و ترکیه/ استاندار اربیل عراق خواستار تحقق همکاری‌ها با ایران


استاندار اربیل اقلیم کردستان از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور برای حضور در اربیل به اتفاق هیاتی از دولت جهت برنامه ریزی بیشتر و تحقق اهداف همکاری ها دعوت به عمل آورد.   


** پیگیری قرارداد ایران و کنگو   


بعد از این دیدار معاون رییس جمهور و هیات همراه میزبان هیاتی دیپلماتیک محیط زیستی و تجاری از کشور کنگو بودند.


رئیس هیات ملاقات کننده کشور کنگو در این دیدار از اهمیت پیگیری توافقنامه همکاری با دولت و سازمان محیط زیست ایران (MOU) سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که بتواند با هماهنگی و رایزنی معاون رییس جمهور، زمینه همکاری دو کشور در حوزه انتقال تجربیات و دانش ایران حول محورهای حفاظت از محیط زیست توسعه و اقتصاد پایدار فراهم گردد.   


حسین زاده نیز ضمن قدردانی از حسن نظر این هیات آفریقایی اعلام کرد که این درخواست را در هیات دولت از سازمان محیط زیست پیگیری و یادآوری خواهد کرد.   


** قول و قرارهای بازرگانی و ریلی ترک‌ها


معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور همچنین با کایهان ترکمن اوغلو رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه و هیات تجاری همراه درباره بسترسازی برای تجار و کارآفرینان دو کشور تقویت ظرفیتهای همکاری بازرگانی و تسریع راه اندازی پایانه های مرزی جهت افزایش تردد مسافران دیدار و گفت و گو کرد.   


در این نشست رسمی ضمن طرح انتظار ایران از ترکیه برای حل و فصل برخی سخت گیریها و مشکلات در مسیر ترانزیتی و تردد مسافران ایرانی توافقاتی برای هماهنگی برگزاری جلسات و ملاقاتهای آتی در ترکیه و ایران با همراهی مقامات و دستگاه های متولی صورت گرفت.


معاون رییس جمهور در این نشست گفت که متاسفانه ما مسئولان در دو کشور ایران و ترکیه هنوز نتوانسته ایم از فرصت های اقتصادی و فرهنگی همکاری در مرزها استفاده کافی و لازم بکنیم.   


عبدالکریم حسین زاده با یادآوری اهمیت تسریع در راه اندازی و افتتاح سرکنسولگری ایران در وان ترکیه از سوی دولت چهاردهم، دو هدف مهم این همکاریها را تلاش برای ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک و راه اندازی بازارچه ها و پایانه های مشترک بازرگانی به منظور تبادل تجاری فرهنگی و اقتصادی مردم دو کشور به ویژه روستانشینان و ساکنان مرزها معرفی کرد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

بیشتر بخوانیمکرگیر: ابزاری قدرتمند برای سوراخکاری بتن
بیشتر بخوانیمآیفون 17 ایر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *